Indrukwekkende workshop NextGen Lions bij Stichting Leeuw

Het NextGen trainingsprogramma ondersteunt de NextGen Lions in hun weg naar de top en zorgt dat de ‘Lion mentality’ (become proud & unbeatable) concreet tot uiting komt. In dit kader brachten Tim, Botic, Tallon en Ryan onlangs een bezoek aan Stichting Leeuw.

Stichting Leeuw

Overal ter wereld worden leeuwen en andere katachtige roofdieren ernstig bedreigd. Stichting Leeuw zorgt er voor dat deze dieren in nood weer een toekomst krijgen in het wild. Onderdeel hiervan is de speciale 'jaagsimulator'. Veel leeuwen die bij Stichting Leeuw binnenkomen zijn namelijk hun jachtinstinct verloren. Met de jaagsimulator worden de leeuwen fysiek sterker en sneller en dat zorgt voor een betere spieropbouw, flexibiliteit en wendbaarheid. Zo draagt de jaagsimulator bij aan een betere kwaliteit van leven. Ook zorgt Stichting Leeuw voor educatie over de dieren om zo bezoekers te leren wat ze zelf kunnen doen om katachtige roofdieren te helpen. De NextGen Lions kregen een uniek kijkje achter de schermen van Stichting Leeuw en stonden zo zelf oog in oog met koning van de jungle.

Nieuwe adoptieouders

Tijdens het bezoek aan Stichting Leeuw adopteerden de NextGen Lions ook symbolisch een viertal leeuwen. Hiermee dragen Tim, Botic, Tallon en Ryan bij aan de dagelijkse verzorging van dieren in het opvangcentrum, het opvangen van dieren in nood en educatieve projecten. De leeuwen die door de jongens zijn geadopteerd zijn: Aslan, Simba, Isolde en Ayla.

Wil je meer weten over Stichting Leeuw? Kijk dan op www.stichtingleeuw.nl

Lees ook