PEUGEOT NEDERLAND VERLENGT MET NEXTGEN LIONS TENNISTALENTEN

Peugeot Nederland verlengt de contracten met de grootste Nederlandse tennistalenten. Tallon Griekspoor (22), Ryan Nijboer (19), Tim van Rijthoven (21) en Botic van de Zandschulp (23) maken ook dit jaar weer deel uit van het vorig jaar gelanceerde Next Gen Lions Tennisplan van Peugeot Nederland. Onlangs werd ook Robin Haase gecontracteerd.

Supporten in ambitie

In het voorjaar van 2018 lanceerde het merk PEUGEOT het Next Gen Lions Tennissponsorplan. Een initiatief om de nieuwe generatie, talentvolle Nederlandse toptennissers te ondersteunen in hun ambitie om de internationale wereldtop te bereiken.

Ellis Blasé, Manager PR & Sponsoring Peugeot Nederland: “We zijn bijzonder trots op de jongens, onze ‘Lions’. Ze hebben prachtige sportieve prestaties geleverd het afgelopen jaar. De individuele groei die ze doormaken, is ook interessant om te zien. We willen ze blijven ondersteunen in hun ambities. In hun sportieve tennisdroom. En het zijn absoluut goede ambassadeurs van ons merk. Dat merken we aan de enthousiaste reacties die wij ontvangen. En ook ons dealernetwerk in het land krijgt vanuit de diverse tennisclubs alsmede vele tennisliefhebbers positieve feedback. Ik ben er trots op dat Tallon, Tim, Ryan en Botic datzelfde gevoel hebben. Er is echt sprake van een hecht team. Het was dan ook niet meer dan logisch dat we de contracten met elkaar hebben verlengd. We kijken weer uit naar een geweldig tennisjaar en zullen ons blijven inspannen om ook op lokaal niveau de tennissport een warm hart toe te dragen samen met ons dealernetwerk.”

“We zijn bijzonder trots op de jongens, onze ‘Lions’. Ze hebben prachtige sportieve prestaties geleverd het afgelopen jaar.
- Ellis Blasé, Manager PR & Sponsoring Peugeot Nederland

Doel is top 100

Voor Ryan Nijboer is de sponsoring meer dan welkom. Nijboer: “Ik sta nog aan het begin van mijn tenniscarrière. Veel prijzengeld valt er nu nog niet te verdienen. Ik maak vooral nog kosten. Alle sponsoring die ik krijg, is voor mij ontzettend belangrijk. Daarmee kan ik investeren in goede begeleiding als coaches, voeding, fysio etc. Het Next Gen Lions Tennisplan is daarom ideaal voor mij. Ik ben dan ook erg blij dat PEUGEOT mijn sponsorcontract heeft verlengd. Nu kan ik mij dot jaar weer goed focussen op sportieve zaken en mijn tenniscarrière. Mijn doel is om binnen een paar jaar de top 100 van de wereld te bereiken. Dan kan ik mee doen aan de Grand Slam toernooien. En hopelijk van daaruit nog verder doorgroeien.”

Sportieve successen lions

De talenten kunnen terugkijken op sportieve successen in 2018 en het eerste deel van 2019. Zo won Tallon Griekspoor het Challenger toernooi van Finland en versloeg hij tijdens ABN AMRO WTT de Rus Khachanov, de nummer 12 van de wereld. En passant maakte hij zijn debuut in het Nederlands Davis Cup Team.

Ryan Nijboer wist tijdens het NK iedereen te verrassen door onze nr 1 in Nederland, Robin Haase te verslaan. En won hij de Supermatch wedstrijden waardoor hij aan het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO WTT mocht meedoen. Daarin versloeg hij zelfs de Duitser Struff, een speler uit de top 50 van de wereld. Op de wereldranglijst maakte hij een enorme sprong, van plek 904 naar plek 506.

Ondanks blessureleed wist Tim van Rijthoven toch veel punten te verzamelen voor de wereldranglijst. Hij steeg van plaats 689 naar plaats 439 mede door drie Future toernooien te winnen.

Botic van de Zandschulp heeft 2 Future-titels op zijn naam mogen schrijven en stond tot tweemaal toe in de finale, weliswaar heeft hij niet gewonnen maar een werkelijk prachtige prestatie.

En met de komst van Robin Haase heeft PEUGEOT de beste Nederlands tennisser van dit moment eerder al vast weten te leggen. Als nestor cq mentor zal hij de jongere leeuwen zijn kennis en ervaring delen, en tegelijkertijd zijn plaats bij de beste 50 tennissers van de wereld behouden.

Lees ook