Titels voor Botic, Ryan, Tim en Robin

Er zijn dit weekend titels gewonnen door onze Lions. Een bijzondere mijlpaal voor de NextGen Lions want vier van de vijf spelers gingen er met een hoofdprijs vandoor.

De meest in het oog springende titel komt op naam van Botic van de Zandschulp. In het Engelse Bolton pakte hij de winst in het sterk bezette enkelspel. In de finale nam hij het op tegen de ervaren landgenoot en nummer 1 van de plaatsingslijst Igor Sijsling. Het werd een geweldig gevecht. De eerste set won Botic in de tiebreak. De tweede set werd eveneens een tiebreak maar die werd nipt door Sijsling gewonnen. In de beslissende derde set ging het gelijk op. Totdat Botic een service break forceerde en na 2 uur en 16 minuten met 7-5 won.

Bij datzelfde toernooi in Bolton vormden Ryan en Tim een koppel in het dubbelspel. Met succes. Want ze wisten het dubbel toernooi op hun naam te schrijven. De talentvolle Lions bleken onverslaanbaar. In de finale werd het een spannende partij die in drie sets werd beslist in het voordeel van Ryan en Tim.

Voor Robin Haase was er ook succes in het dubbelspel. Samen met landgenoot Thiemo de Bakker behaalde hij een toernooi overwinning bij de Challenger in het Franse Antipolis. In het enkelspel werd hij al vroeg uitgeschakeld door de latere winnaar.

Lees ook